Рецепта
Ориз със зеленчуци
СЪСТАВКИ за 4 човека:
• 300 грама ориз
• 1 литър зеленчуков бульон
• 1 средна глава лук
• 1 зелена чушка
• 1 / 2 червен пипер
• 1 морков
• 1 малки тиквички
• 1 малък патладжан
• 100 грама броколи
• 1 скилидка чесън
• 2 супени лъжици доматен сос
• зехтин
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и котлет на лук и чесън в малки кубчета. Книга. Чисто останалата част от зеленчуците и го нарежете на големи зарове. Резервирано отделно. В тенджера със 100 мл гореща масло, леко задушен лук без привеждане до кафяво. Когато половината варени, добави червен пипер, зелен, моркови и броколи. Соте добре и когато сосът е почти готов, добавете тиквички и патладжан, подправки на вкус. Веднага след като те са малко по-варени, добавете чесъна и доматения сос. След това добавете ориза и горещ бульон. Подготовка Кук на четвърт час. Оставя се да престои няколко минути преди сервиране
No hay comentarios:
Publicar un comentario