Recipes of Spanish food, Recettes de nourriture espagnole, Rezepte der spanischen Nahrung, Ricette di alimento spagnolo, Receitas do alimento espanhol, Recipes испанской еды, 西班牙食物食譜, スペインの食糧の調理法, Συνταγές των ισπανικών τροφίμων, Recepten van Spaans voedsel, recetas de comida española, وصفات من طعام إسبانيّة, Recept av spansk mat
lunes, 26 de octubre de 2009
Sopa де picadillo Состојки за 4
Sopa де picadillo
Состојки за 4
За акции:
• 1 / 2 пилешко
• 1 килограм говедско месо на коските
• 2 шунка коските
• 4 праз
• 3 стапчиња целер
• 1 лук медиум
• 300 грама компир
• сол
За супа
• 1 / 4 на кило ориз
• 150 грама diced излечи шунка, сече во
• 2 варени јајца
• 1 гранка на нане
• пржена 1oo грама леб
ПОДГОТОВКА
Место саксија на огнот со три литри вода и пилешко, коските на говедско месо, компири излупени и исечени, на лук, излупени и се сечат на половина, морковите исечени на зеленчук и други темелно исчистени, рез во coarsely. Покривање на котел и нека уталожвам за околу три часа.
По овој пат, се отстранат од топлина, отстранете супа од пилешко месо, обезкостено, траг на месо и зачувате. Вирус на супа низ сито и парична казна, како резерва.
Стави во тава на оган и ослабени на супа кога е жешко, додадете го оризот и парчиња шунка.
Кук висок над топлина околу 18 минути, додека оризот е готов.
Потоа отстрани од топлина и истурете во чинијата.
Кога служи, додадете shredded пилешко, варени јајца насечени тешко, испржени коцки леб во сече и нане гранка.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario