miércoles, 21 de octubre de 2009

Për supë picadillo PËRGATITJA








Sopa de picadillo

PËRBËRËSIT PER 4
Për magazine:
• 1 / 2 pule
• 1 kilogram e kocka viçi
• 2 proshutë eshtra
• 4 leeks
• 3 shkopinj selino
• 1 qepë të mesme
• 300 gram patate
Kripe •
Për supë
• 1 / 4 kg oriz
• 150 gram proshute diced shëruar, ulur në
• 2 vezë të ziera
• 1 degëz e nenexhik
• 1oo gram bukë skuqur



PËRGATITJA
Vendi një tenxhere në zjarr me tre litra ujë dhe pule, kockat e viçi, peeled dhe feta patate, qepë, peeled dhe prerë në gjysmë, karrota me feta dhe perime të tjera të pastrohen, ulur në vrazhdë. Cover tenxhere dhe le të ziej për rreth tre orë.
Pas kësaj kohe, hiqni nga të nxehtit, hiqni pule nga supë me lëng mishi, kocka, copë mishi dhe rezervë atë. Tendosje supë me anë të një sitë gjobë dhe rezervë si.
Vendos një tigan në zjarr dhe supë tensionuar kur ajo është e nxehtë, shtoni oriz dhe pjesë e proshutë.
Cook rreth ngrohjes e lartë rreth 18 minuta, derisa orizi të jetë gati.
Atëherë hiqni prej të nxehtit dhe hedh në një tas.
Kur shërbejnë, shtoni pulë i copëtuar, i copëtuar vështirë vezë të zier, bukë të skuqur prerë në kube dhe lastar nenexhik.

No hay comentarios: