sábado, 26 de diciembre de 2009

Sopa de picadillo SUROWCE 4 PRZYGOTOWANIE







SUROWCE 4
Do wywaru:
• 1 / 2 kurczaka
• 1 kg kości wołowych
• 2 szynka kości
• 4 pory
• 3 laski selera
• 1 cebula średniej
• 300 g ziemniaków
• sól
Do zupy
• 1 / 4 kg ryżu
• 150 g pokrojonego w kostkę cured ham, pocięte
• 2 jajka na twardo
• 1 gałązka mięty
• 1oo gram smażony chleb



PRZYGOTOWANIE
Miejsce garnek na ogniu z trzech litrów wody i kurczaka, kości wołowe, ziemniaki obrane i plasterki, cebulę, obrane i przeciąć na pół, plasterki marchewki i inne warzywa, starannie oczyszczone, pokrojone grubo. Przykryć garnek i niech na wolnym ogniu przez około trzech godzin.
Po tym czasie Zdjąć z ognia, wyjmij z bulionu z kurczaka bez kości, strzęp mięsa i jej rezerwy. Szczep rosół przez drobne sito i rezerwy, jak również.
Wstaw patelnię na ogień i napięte bulion, kiedy jest gorąco, dodać ryż i kawałki szynki.
Gotuj na dużym ogniu około 18 minut, aż ryż będzie gotowy.
Następnie Zdjąć z ognia i wlać do miseczki.
Po porcji, dodać rozdrobnione kurczaka, pokrojone jajka na twardo, smażone cięcia chleba w kostkę i listkami mięty.

No hay comentarios: