Recipes of Spanish food, Recettes de nourriture espagnole, Rezepte der spanischen Nahrung, Ricette di alimento spagnolo, Receitas do alimento espanhol, Recipes испанской еды, 西班牙食物食譜, スペインの食糧の調理法, Συνταγές των ισπανικών τροφίμων, Recepten van Spaans voedsel, recetas de comida española, وصفات من طعام إسبانيّة, Recept av spansk mat
sábado, 26 de diciembre de 2009
Sopa de picadillo SUROWCE 4 PRZYGOTOWANIE
SUROWCE 4
Do wywaru:
• 1 / 2 kurczaka
• 1 kg kości wołowych
• 2 szynka kości
• 4 pory
• 3 laski selera
• 1 cebula średniej
• 300 g ziemniaków
• sól
Do zupy
• 1 / 4 kg ryżu
• 150 g pokrojonego w kostkę cured ham, pocięte
• 2 jajka na twardo
• 1 gałązka mięty
• 1oo gram smażony chleb
PRZYGOTOWANIE
Miejsce garnek na ogniu z trzech litrów wody i kurczaka, kości wołowe, ziemniaki obrane i plasterki, cebulę, obrane i przeciąć na pół, plasterki marchewki i inne warzywa, starannie oczyszczone, pokrojone grubo. Przykryć garnek i niech na wolnym ogniu przez około trzech godzin.
Po tym czasie Zdjąć z ognia, wyjmij z bulionu z kurczaka bez kości, strzęp mięsa i jej rezerwy. Szczep rosół przez drobne sito i rezerwy, jak również.
Wstaw patelnię na ogień i napięte bulion, kiedy jest gorąco, dodać ryż i kawałki szynki.
Gotuj na dużym ogniu około 18 minut, aż ryż będzie gotowy.
Następnie Zdjąć z ognia i wlać do miseczki.
Po porcji, dodać rozdrobnione kurczaka, pokrojone jajka na twardo, smażone cięcia chleba w kostkę i listkami mięty.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario