jueves, 10 de diciembre de 2009

Recepta de pastís dolç de Nadal sense gluten per a celíacs hipertensos



Recepta de pastís dolç de Nadal sense gluten per a celíacs hipertensos

Per celebrar la Nit de Nadal o el nadal amb familiars i amics he seleccionat del meu receptari un deliciós i saborós pastís dolç per a tots els celíacs hipertensos ja que constitueix una opció diferent perquè degustin sense privacions d'aquest exquisit menjar lliure de gluten.
La recepta d'aquest pastís dolç que a continuació t'ensenyaré a elaborar és molt senzilla i està integrada per aliments aptes i seguint els passos que et vaig a detallar obtindràs com a resultat final una preparació exquisida perquè tots els comensals assaborir en aquesta ocasió tan especial.

Ingredients:
100 grs de mantega (baixa en calories)
5 barretes de xocolata (apte celíacs)
4 ous
1 tassa de sucre
fècula de blat de moro quantitat necessària
Per a la coberta:
Dolç de llet (baix en calories) (apte celíacs) quantitat necessària
300 cc. de nata (baixa en calories)
4 clares
10 cullerades de sucre
Preparació:
Fon la mantega (baixa en calories) i la xocolata a bany de Maria i reserva. A part, bat els ous amb el sucre fins que obtinguis el punt cinta i agrégaselo a la barreja de la xocolata i remou. A continuació, posa aquesta preparació en un motlle de 24 cm de diàmetre, untat amb una mica de mantega i empolvorat amb fècula de blat de moro.
Després porteu-lo al forn i cocínalo a temperatura moderada durant 30 minuts aproximadament i quan estigui cuit ho retireu i ho deixes refredar molt bé. Per a realitzar la coberta, primer has de cobrir tota la superfície del pastís amb una capa ben espessa de dolç de llet i després cobreixi'ls amb la nata (baixa en calories) batuda a mig punt. Finalment, decora-ho amb un merengue que realitzaràs amb les clares i les cullerades de sucre. Serveix aquest deliciós pastís en plats de mida postres tallat en porcions.

No hay comentarios: