miércoles, 20 de octubre de 2010

Lensies kom na vore in die dieet na 'n studie wat bevestig hul voeding eienskappe


recetas comida mexicana recetas cocina gratis ensaladashttp://thekitchensideoftheforce.blogspot.com/


Lensies, voorheen beskou as die "kaviaar van die armes", is besig om in gewildheid van dag tot dag. In die Verenigde Koninkryk, het verkope van hierdie groente gegroei met 112% in die laaste twaalf maande, en voeding kundiges van regoor die wêreld nou aansluit by die potensiaal van hierdie onvervangbare bron van proteïen, vesel, vitamiene en minerale.

Wie sê groente grond verloor in ons dieet? Dokters sê dat almal groente een keer per dag moet eet, afwisselend tussen verskillende rasse. Ver van die vernouing van die vegetariese menu as 'n alternatief proteïene, eiers, vleis of vis te melk, peulplante is nou ontvang alle vorme van belasting deur voeding experts. Spesifiek, lensies is 'n perfekte voorbeeld.

Daar is gerapporteer dat die lensies is 'n onmisbare bydrae in' n dieet vir pasiënte met kardiovaskulêre siekte, met sy ryk aan vesel en sy vermoë om cholesterolvlakke te verminder. Hulle is ook sterk aanbeveel in die geval van diabetes, omdat hulle koolhidrate is baie stadig geabsorbeer is en het eienskappe wat verhoed dat bloedarmoede deur yster inhoud (alhoewel nie so geassimileer as vleis).

Hoë voedingswaarde geskik vir vegetariërs

Lensies is 'n goeie bron van proteïen, veral wanneer saam met rys. Hierdie proteïen, ongewone in 'n plant, te danke aan die feit dat peulgroente stikstof uit die grond waarop hulle groei deur' n simbiose met bakterieë van die genus Rhizobium leguminosarum. Koolhidrate is die voedingstowwe volopste en bestaan hoofsaaklik uit stysel.

Lensies is 'n onmisbare bydrae in' n dieet vir pasiënte met kardiovaskulêre siekte, met sy ryk aan vesel en cholesterol-verlaging van vermoë om

Kombineer lensies met rys het 'n funksie wat verder gaan as voedsel. Hul vrugte proteïene, hoewel met 'n groot hoeveelheid, is gebrekkig in metionien (' n essensiële aminosuur kenmerk van rys). Hierdie kombinasie kan Vegans hoë biologiese waarde proteïene (globuliene, en albumin gluteínas), wat vergelykbaar is met diegene wat in voedsel van dierlike oorsprong te hê.

Die lipied inhoud van lensies is baie laag en die insette vesel, terwyl belangrik is, is ietwat laer as die ander peulplante. Die samestelling daarvan is ryk aan vitamiene B1, B3 en B6, foliensuur, hoewel minder. Vermeerder word, sowel as yster, ander minerale soos sink of selenium, 'n mineraal antioksidant wat beskerm selle in die menslike liggaam teen oksidasie veroorsaak deur vrye radikale.

Bull mark:

In 'n paar jaar het dit gegroei van' n gemiddelde jaarlikse verbruik van 2,8 kg per persoon tot 3,5. Verbruik van lensies as "kaviaar van die armes", hoofsaaklik gedryf deur bekostigbaarheid, lae prys en hoë proteïeninhoud, was geslaag het in Frankryk, in die tyd, proe as gesofistikeerd en paradoksale in voorkoms wees en foie gras vergesel lensies en gemarineerde met 'n wit wyn of champagne. Geen twyfel 'n hele sappig.

Die kombinasie van lensies en rys bereid gee 'n hoë proteïen vergelykbaar met diere voedsel, ideaal vir Vegans

In die Verenigde Koninkryk, die supermark Waitrose ketting erken dat in sy 180 winkels versprei oor die land, die verkoop van organies gegroei bruin lensies het toegeneem meer as 80% in minder as 'n jaar. Hierdie string gelokaliseer sy winkels in residensiële gebiede en bied produkte vir die boonste-middelklas, met pryse bo normaal.

Sonder die data van ander inrigtings vir 'n gehoor van minder koopkrag, die vraag is nie soseer waarom koop meer lensies, maar hoekom is verkoop in geselekteerde winkels groente. Die antwoord, volgens 'n verklaring van hierdie ketting is dat verbruikers beter ingelig wat na bewering meer opsies vir' n goeie gesondheid politiek ontstaan. Die tempo van vetsug in die Verenigde Koninkryk is die hoogste in Europa (23%), oortref die lae 10% van lande soos Frankryk, Italië en ook Noorweë, wat het daartoe gelei dat die Britse en Engels is vir 'n beduidende verskuiwing hul gewoontes kos.

'N ou groente:

Argeoloë het bevind lensies dateer terug agt of nege duisend jaar lank. Daar word geglo dat een van die oudste kos bekend. Sy kultuur is waarskynlik gebore in Neolitiese stamme van Klein-Asië. Later uitbrei na die res van Asië en Europa.

Herodotus (Griekse historikus en geograaf) praat van die Egiptiese inskripsies dateer terug na 2200 vC wat voorsien kos en ontvang werkers wat gewerk het op die piramides, brood, bier, ui en lensies.

Vandag is 'n plant wyd verbou in alle gematigde gebiede, want dit is maklik om te groei, goedkoop, bevorder die wedergeboorte van die land kweek wat afgewissel word met ander graan en versnitte goed met alle soorte van voedsel. Die wêreld se voorste produsente van sojabone is Turkye en India (daar is genoem Dahl). Vir foodies, beter bekend lensies wat afgemaai is van Castelluccio, Umbria in Italië, hoewel sy prys vier keer dié van 'n gewone bob.

Die lens is 'n jaarlikse peulplant gewas. Die plant is gekenmerk deur 'n dun, regop stam bereik' n hoogte van ongeveer 'n halwe meter. Die blare is paripinnate en blomme, en 'n klein wit en blou kleur, is ingevoeg in blom stingels. Die vrugte is van 'n rhomboid en binne huis van een tot twee sade. Wit-blomme plante produseer groter sade (macrosperma) die blou blom (microsperma), en die sade is verskillende name onder hulle eienskappe.

In Spanje het ons verskillende soorte lensies: die Armuña, Salamanca (lig groen), pardina (bruin), Verdin (geel groen met swart kolle) en die oproep lentejón (groot, groenerige geel met 'n paar verbleikte kleure).

No hay comentarios: