Przepis
Ryż z warzywami
Składniki dla 4 osób:
• 300 g ryżu
• 1 litr bulionu warzyw
• 1 cebula średniej
• 1 zielona papryka
• 1 / 2 czerwonej papryki
• 1 marchew
• 1 mała cukinia
• 1 mały bakłażan
• 100 g brokułów
• 1 ząbek czosnku
• 2 łyżki sosu pomidorowego
• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz
Przygotowanie:
Skórki i posiekać cebulę i czosnek w postaci małych kostek. Książka. Czystość resztę warzyw i pokroić w dużą kostkę. Żółte kartki oddzielnie. W rondlu z 100 ml gorącego oleju, cebula saute, bez doprowadzenia do brązowego. Po pół ugotowane, dodać pieprz czerwony, zielony, marchew i brokuły. Saute dobrze i gdy sos jest już prawie gotowy, dodać cukinię i bakłażan, przyprawy do smaku. Jak tylko lekko gotowane, dodać czosnek i sos pomidorowy. Następnie dodać ryż i gorące bulionu. Przygotowanie Cook kwadrans. Pozostawić na kilka minut przed podaniem.
No hay comentarios:
Publicar un comentario