Recipes of Spanish food, Recettes de nourriture espagnole, Rezepte der spanischen Nahrung, Ricette di alimento spagnolo, Receitas do alimento espanhol, Recipes испанской еды, 西班牙食物食譜, スペインの食糧の調理法, Συνταγές των ισπανικών τροφίμων, Recepten van Spaans voedsel, recetas de comida española, وصفات من طعام إسبانيّة, Recept av spansk mat
martes, 2 de noviembre de 2010
НАШИОТ КУЈНСКИ Целина FRITTERS Состојки за четири лица
НАШИОТ КУЈНСКИ
Целина FRITTERS
Состојки за четири лица
400 гр. целер
4 јајца
2 суп.л-патки. хелиум сирење
50 гр. сечкана шунка Serrano
200 гр. брашно
50 гр. путер
1 суп.л-патки. бакпулвер
Пиперка
Масло
Sal
Подготовка
Се мие и кора од целер. Потоа пресечете и готвач во котел со солена вода за 15 минути. Со миксер се намалува за подготовка на Пире и студ.
Потоа измешајте го со брашно квасец, ставени во суд со вода и путер, доведе до вриење и да ги отстраните. Во оваа подготовка додадете брашно и зеленчук, и се промешува со шпатула додека тенка кора.
Дајте мало врие, постојано мешајќи, така што на подготовките не стап. Додадете целер Пире, прошуто вклучува престој со хелиум, сол и пипер, се промешува и уталожвам малку подолго.
Кога масата е очигледна, го отстранат од топлина. На крајот додадете на јајцата едно по едно време и се меша додека не усвоен.
Сега сум: нека одмор околу 30 минути подготовка. Потоа истури ја смесата во тавата со топло масло и риба fritters до златниот кафеави. Исцедете го и подготвени, им служат топли.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario