Recept
Riž z zelenjavo
SESTAVINE za 4 osebe:
• 300 gramov riža
• 1 liter rastlinskega juha
• 1 srednja čebula
• 1 zelena paprika
• 1 / 2 rdeče paprike
• 1 korenček
• 1 majhna bučke
• 1 majhen jajčevec
• 100 gramov brokolija
• 1 strok česna
• 2 žlici paradižnikove omake
• oljčno olje
• sol
• poper
PRIPRAVA:
Olupite in sesekljajte čebulo in česen na majhne kocke. Knjiga. Očistite ostalo zelenjavo in razreže na velike kocke. Rezervirana ločeno. V Ponev z dolgim ročajem s 100 ml vroče olje, prepražimo čebulo ne da do rjave. Ko je napol kuhan, dodamo rdečo papriko, zeleno, korenje in brokoli. Prepražimo dobro in ko omaka je skoraj pripravljena, dodamo bučke in jajčevci, začimbe po okusu. Takoj, ko so nekoliko kuhan, dodamo česen in par adižnikovo omako. Nato dodajte riž in vroča juha. Priprava Cook četrt ure. Pusti za nekaj minut pred postrežbo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario