Recept
Riža s povrćem
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
• 300 grama riže
• 1 litra biljnog bujon
• 1 srednja glavica luka
• 1 zelena paprika
• 1 / 2 crvene paprike
• 1 mrkva
• 1 mala tikvica
• 1 mali patlidžan
• 100 grama brokule
• 1 češanj češnjaka
• 2 žlice paradajz umaku
• maslinovo ulje
• sol
• papar
PRIPREMA:
Peel i nasjeckajte luk i češnjak na male kocke. Knjiga. Očistite ostatak povrća i narezane na velike kocke. Rezervirano posebno. U tavi sa 100 ml vruće ulje, popecite luk, bez dovođenja do smeđe. Kada polovine kuhani, dodati crveni papar, zelena, mrkva i brokule. Sauté dobro i kad je umak skoro gotova, dodati tikvice i patlidžan, začina po želji. Čim su se lagano kuha, dodati češnjak i umakom od rajčice. Zatim dodati rižu i topla juha. Priprema Cook četvrt sata. Ostavite nekoliko minuta prije posluživanja.
No hay comentarios:
Publicar un comentario